Zelf maken

Sojamelk is eigenlijk een eenvoudig product, er zijn maar 2 ingrediënten nodig: water en sojabonen. De bereiding is wat ingewikkelder, maar met enige handigheid in de keuken goed te doen. Handwerk is leuk maar vraagt wel veel tijd en moeite, een sojamelk machine is dan de uitkomst!

Er zijn tal van websites met instructies om zelf sojamelk te maken, hieronder enkele uitstekende: sojamelk zelf maken
Soya.be
Stadshippie
Debakparade.nl
Youtube.com

 

Sojamelk machine

Met een sojamelk machine kun je thuis zelf sojamelk maken, maar dan eenvoudig en snel. Een sojamelk machine maalt de sojabonen eerst fijn en kookt de sojamelk vervolgens gedurende ongeveer 20 minuten. Daarna is de sojamelk klaar om te drinken! Kijk op de recepten pagina voor suggesties en check de instructievideo.

Geld besparen

Een pak biologische sojamelk van 1liter kost in de winkel ongeveer 1,80 euro. Met 500g sojabonen a 1,59 euro kun je ongeveer 5 liter sojamelk maken (is circa 30 cent per liter!).
Met elke liter sojamelk die u maakt bespaart u dus ongeveer 1,50 euro.  De sojamelk machine is dan na 50 liter al terugverdiend!

Variaties

Door je eigen sojamelk te maken, heb je ook het voordeel dat je zelf bepaalt óf en hoeveel je de sojamelk zoet. Ook kun je allerlei variaties maken zoals met verse aardbei, cacao of vanille. Klik hier voor meer recepten & ideeënsojamelk milkshakes maken