Recepten & Ideeën

 Recepten met de Joyoung

Verse sojamelk maken met de Yoyoung is heel eenvoudig, maar de machine kan veel meer dan alleen maar sojamelk maken! Kijk hieronder voor enkele suggesties, van rijstepap tot fruitsap! Zie ook de suggesties van enthousiaste gebruikers hieronder.

Sojamelk basis recept

Week de sojabonen enkele uren in water en giet deze vervolgens met circa 1 liter water in de sojamelk machine. Selecteer het ‘geweekte sojabonen’ menu en druk op start. Na circa 15 minuten is de machine klaar. Na de sojamelk eenmaal te zeven is deze klaar om te drinken!

Bekijk ook de video om in 10 stappen sojamelk maken te met de Joyoung sojamelkmachine op de pagina Zelf Maken.

Overige variaties

Naast het standaard recept zijn er nog veel meer variaties mogelijk. Bij elke variatie vervangt u de sojabonen door onderstaande (mix) alternatieven. De combinatie mogelijkheden zijn bijna onbeperkt! Hier alvast enkele:

Klassieke 5 granen melk
1/5 maatbeker droge sojabonen, ½ maatbeker mix van: rijst, ‘kleine gele rijst’, Italiaanse farro, ‘mais residu’.

Pinda-dadel-sojamelk
3/10 maatbeker droge sojabonen, 1/10 maatbeker pinda’s, 3/10 maatbeker dadels (klein gesneden, zonder pit), 3/10 maatbeker rijst

Pompoen rijstepap
2/5 maatbeker rijst, 2 maatbekers pompoen

Milkshake
3 maatbekers banaan, 2 maatbekers komkommer, 3 maatbekers verse melk, 2 maatbekers water, 1 maatbeker ijs (fijngemaakt)

Kiwi-banaan sap
3 maatbekers kiwi, 2 maatbekers banaan, 5 maatbekers water

 Suggesties van klanten

Met dank aan de enthousiaste gebruikers van de Joyoung sojamelkmachine, hieronder nog enkele heerlijke recepten. Mocht u zelf ook suggesties hebben, mail deze dan naar info@sojamelkmaken.nl en dan komt deze ook op de site!

Haveryoghurt
Gebruik de ‘rijstepap’ modus en 2 volle maatbekers haver. Zodra de pap is afgekoeld naar zo’n 45 graden, voeg een probiotica capsule in en laat het op een warme plek, van zo’n 40 graden een uur of 8 staan. Dan groeien de goede bacteriën en heb je een probiotisch produkt: “yoghurt”.

Zilvervliespap
Een maatbeker zilvervliesrijst laten weken in water gedurende de nacht. Na het weken, de rijst afspoelen en met vers water in de Joyoung gieten. Gebruik de ‘rijstepap’ modus. Na het fermenteren en afkoelen heb je een heerlijk dikke substantie, echt meer als pap/ yoghurt.
Variatietips: voeg kokos toe na de bereiding, of week 2 vijgen mee met de rijst. Dat levert een heerlijk zoete rijstepap op!
Haver-fruit-melk
1 a 2 maatbekers haver weken en vervolgens bereiden met de ‘fruitsap’ modus. Eventueel ook nog gedroogd fruit toevoegen, zoals geweekte pruimen of dadels. Of vers fruit, voor een soort fruitmelk. Naar voorkeur voor de hoeveelheid vezels nog extra zeven met een kaasdoek of theezeef. De gezeefde pulp niet weggooien, hiervan kun je prima havermoutpap maken, of het gebruiken in koekjes, brood etc!

Voor in de koffie

Sojamelk is ook erg lekker en geschikt voor in de koffie, zie o.a. de volgende aanbevelingen:sojamelk koffie recepten

De perfecte Soya Latte
Douwe Egberts: met soyamelk graag!

Meer ideeën

Behalve om zo op te drinken kan sojamelk voor nog veel meer worden gebruikt, o.a. pannenkoeken, cake, pap en milkshakes. Kijk eens op de volgende sites voor recepten en andere ideeën:sojamelk milkshakes maken

Mijnreceptenboek.nl
Eten-en-drinken.infonu.nl